Bustour Den Haag en Scheveningen

Voor deze dagtour halen wij u op met de touringcar bij de door u aangegeven locatie in Rotterdam.
De touringcar brengt u naar Den Haag. In Den Haag maakt u met onze professionele gids een stadswandeling van ca. twee uur. We komen o.a. langs het Escher Museum, gewijd aan de kunstenaar Escher, bekend om zijn houtsneden en lithografieën, waarin hij speelt met wiskundige principes.

We zien het beroemde Hotel des Indes. Dit hotel was tijdens de tweede wereldoorlog, het hoofdkwartier van de Duitse bezetters, terwijl op de bovenverdieping Joodse ondrduikers verborgen werden, die overigens allemaal de oorlog overleefden.  Aan het Noordeinde, zien we het paleis Noordeinde (het werkpaleis van onze koning). We vervolgen onze weg langs het Oude Stadhuis, door de Passage (het oudste winkelcentrum van Nederland) en de Gevangenpoort aan het Buitenhof. Hierna bezoeken we het Binnenhof met de Ridderzaal en de Eerste en Tweede kamer der Staten Generaal,  waar u desgewenst een rondleiding kan krijgen.

We rijden door naar Scheveningen, waar we lunchen op een bijzondere locatie nabij de haven. Na de lunch maken we een stadswandeling door dit eeuwenoude vissersdorp, dat nu sinds 200 jaar de grootste, internationaal bekende, badplaats van Nederland is. De haven van Scheveningen wordt nog steeds gebruikt voor de beroepsvisserij. Een bekend evenement is Vlaggetjesdag. Op deze dag komt de eerste Hollandse Nieuwe-haring aan land.  De gids weet u hier alles over te vertellen.
Vanaf de haven wandelen we door het historisch centrum van dit vissersdorp naar de brede, moderne boulevard. Onderweg vertelt de gids u over het ontstaan en de geschiedenis van de badplaats Scheveningen. De wandeling eindigt bij het Grand Hotel Kurhaus waar veel beroemde artiesten hebben  opgetreden.
Tot slot, bieden wij u een kop koffie of thee aan bij een van de talloze strandpaviljoen aan de boulevard.
U heeft hier een prachtig uitzicht over de zee met in de verte de Pier en het Reuzenrad.

Op de terugweg naar Rotterdam komen we langs het tijdens de tweede wereldoorlog beruchte Oranjehotel en het Bronovo- ziekenhuis, bekend om de vele Koninklijke bevallingen.

Tijdsduur:      8 uur

(deze tour kan ook per dagdeel worden geboekt, Den Haag of Scheveningen)                                           

Prijs:          € 41,35 p.p. -90 personen. (exclusief btw)

Inclusief:

- Ophalen bij gewenste locatie.

- Professionele gids

- Stadswandeling Den Haag

- Stadswandeling Scheveningen

- Lunch

- Koffie/thee

Er zijn diverse opties om deze tour uit te breiden, zoals:  

- Rondleiding Ridderzaal, Eerste en of Tweede kamer der Staten Genraal.

- Rondleiding Gevangenpoort

- Bezoek museum Mauritshuis

- Bezoek Panorama Mesdag

- Bezoek Escher Museum

- Muzee Scheveningen

- Borrel / Diner


Offerteaanvraag


Odoo tekst en afbeelding blok
Demo logo

We stellen graag in overleg, een dag of halve dag programma samen. De prijs is afhankelijk van het aantal personen en invulling van het programma. Korting voor grote groepen.Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de exacte prijs.

Heeft u vragen?
Bel ons op: 06 40476982
of stuur ons een bericht met het contactformulier