Bustour Kinderdijk

'Denkend aan Holland

zie ik breede rivieren

traag door oneindig

laagland gaan,....'

                           H. Marsman.

De touringcar brengt u van de door u aangegeven locatie in Rotterdam naar Kinderdijk. Na een korte rit over de snelweg vanuit het hectische Rotterdam, komen wij in een gebied, dat qua rust en uitstraling nog steeds doet denken aan dit gedicht uit 1936.

Al rijdend laten we de sfeer op ons inwerken en zien we de vele molens, die getuigen van de eeuwenlange strijd tegen het water. De gids vertelt over de ontwikkeling van de techniek van het waterbeheer in dit gebied; vanaf de aanleg van de ringdijk in de 13de eeuw, tot het moderne watermanagement van nu.

We bezoeken het Wisboomgemaal, oorspronkelijk een stoomgemaal uit 1868, dat nu in gebruik is als bezoekerscentrum. Hier krijgen we een multi-screen film te zien, een film zoals het woord al zegt op verschillende schermen, waarin wordt uitgelegd hoe het Werelderfgoed hier is ontstaan en waarom Kinderdijk eigenlijk Kinderdijk heet. Tijdens ons bezoek aan de museummolens  krijgen we een indruk van hoe het leven was van een molenaar en zijn gezin.  We sluiten af met een kop koffie bij een nabijgelegen Grand Café.

Dit groepsuitje is zeer geschikt voor grote groepen. Het programma kan op diverse manieren worden uitgebreid. Van het simpele pannenkoek eten tot een lunch, high tea, borrel of diner bij een nabijgelegen restaurant.  In plaats van een bustour is een vaartocht Rotterdam-Kinderdijk en vice versa een mogelijkheid. In dat geval is er een vaste startlocatie.


Tijdsduur:              4 uur

Prijs:                  € 30,00 p.p. vanaf 50 personen. (exclusief btw)

Inclusief:

-Ophalen bij gewenste locatie in Rotterdam.(in geval van een bustour)

-Professionele gids

-Rondleiding molengang Kinderdijk

-Koffie/Thee


Er zijn diverse opties om deze tour uit te breiden, zoals:  

Koffie / thee met gebak.

Lunch / Borrel / DinerOfferteaanvraag


 

Odoo tekst en afbeelding blok
Demo logo

We stellen graag in overleg, een dag of halve dag programma samen. De prijs is afhankelijk van het aantal personen en invulling van het programma. Korting voor grote groepen.Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de exacte prijs.

Heeft u vragen? Bel ons op: 06 40476982 of stuur ons een bericht met het contactformulier