Bustour Maassluis

De touringcar brengt u van de door u aangegeven locatie, via Schiedam en Vlaardingen naar Maassluis.
Tijdens dit halve dagprogramma, vertelt de gids onderweg over de geschiedenis en ontwikkeling van deze historisch met elkaar verbonden plaatsen.
In Maassluis maken wij een maritieme stadswandeling langs de Museumhaven naar de Nieuwe Waterweg, waar de gids u vertelt over dit laatste stuk verbinding van Rotterdam met zee. In de museumhaven, met zijn unieke collectie maritiem erfgoed, ziet u o.a. de Stoomsleper 'Furie', het bergingsvaartuig 'Bruinvisch', het museumschip de 'Hudson' en de laatst nog varende zeesleper van de rederij Smit Internationale, waarmee we desgewenst terug naar Rotterdam kunnen varen. (zie meer informatie)
We bezoeken het Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis. De permanente tentoonstelling geeft een goed beeld van de Nederlandse sleep- en duwvaart. Daarnaast bezit het museum 300 scheepsmodellen, waarvan er 200 te zien zijn. Er is een zeezaal waar een overzicht gegeven wordt van de sleepvaart op zeeën en oceanen, en er is een havenzaal gewijd aan de havensleepdienst.
Ter afsluiting drinken wij koffie in het hotel 'Maassluis', voormalig hoofdkantoor van het Loodswezen Nederland, Smit & Co. Als u wilt, kunnen we ook een lunch, borrel of diner voor u verzorgen. De touringcar brengt u weer terug naar Rotterdam.

Tijdsduur:   4 uur

Prijs:         €32,50 p.p. vanaf 50 personen. (exclusief btw)

Inclusief:

-Ophalen bij gewenste locatie.

-Professionele gids

-Stadswandeling Maasluis

-Bezoek Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis

-Koffie of thee met gebak.

Er zijn diverse opties om deze tour uit te breiden, zoals:  

-Terugtocht Maassluis - Rotterdam met een zeesleepboot

-Boottocht Maasvlakte 2

-Lunch / borrel / diner aan boord of in hotel Maassluis.

Offerteaanvraag  


Odoo tekst en afbeelding blok