Bustour Rotterdam Brielle

We halen u op bij een van tevoren afgesproken locatie, zoals uw kantoor of bedrijf in Rotterdam.

Vanuit Rotterdam rijden we met de touringcar via de moderne havens Pernis, Botlek en Europoort naar Brielle.    In de 13de eeuw kreeg de stad toestemming voor de oprichting van twee vuurbakens. Passerende schepen moesten belasting betalen, wat bijdroeg aan de groeiende rijkdom.  Brielle is een historische vestingstad die in 1330 stadsrechten kreeg.

Al vanuit de verte zien we het meest in het oog springende bouwwerk van de stad: de Sint-Catharijnekerk.  Met de inname van het rooms-katholieke bolwerk Den Brielle door de Watergeuzen, begon op 1 april 1572 de opstand tegen de Spaanse overheersing.De gids vertelt u meer over deze historische gebeurtenis en de turbulente religieuze geschiedenis van stad, waarvan de vele gebedshuizen getuigen. In 1694 zorgde Menno van Coehoorn, de beroemde militair- ingenieur, voor een modernisering van de vesting. Het resulteerde in een stervormige vesting met 9 bastions. Het is nu  één van de best bewaarde verdedigingswerken van Nederland.

Er kan gekozen worden uit twee mogelijke stadswandelingen. E én  door historisch Brielle, waarbij u een globaal overzicht krijgt van de stad met haar vele monumenten en  één over/langs de vestingwerken.


Tijdsduur:    4 uur

Prijs:           €22,50 p. p. vanaf 50 personen. (exclusief btw)

Inclusief:
-Ophalen bij gewenste locatie in Rotterdam.
-Ophalen op gewenste tijd
-Professionele gids
-Keuze uit twee stadswandelingen  


Er zijn diverse opties om deze tour uit te breiden, zoals:  
-Bezoek Historisch Museum Den Briel
-Bezoek aan  Sint-Catharijnekerk
-Koffie / thee met gebak.
-Lunch/Borrel/ Diner


Offerteaanvraag


Odoo tekst en afbeelding blok
Demo logo

We stellen graag in overleg, een dag of halve dag programma samen. De prijs is afhankelijk van het aantal personen en invulling van het programma. Korting voor grote groepen.Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de exacte prijs.

Heeft u vragen?
Bel ons op: 06 40476982
of stuur ons een bericht met het contactformulier