Bustour Waterproof Holland

We starten in Rotterdam. Met de touringcar halen we u op bij de door u aangegeven locatie in Rotterdam. Onderweg naar Kinderdijk, 15 km ten oosten van de stad, vertelt de gids hoe Rotterdam zich tegen water beschermt.

We rijden door dit typisch Hollandse landschap, met zijn polders,doorkruist met een afwateringsstelsel van sloten en weteringen. De boezemkanalen, die uitgegraven zijn aan het einde van de 14de eeuw, zorgden samen met de boezems voor tijdelijke wateropslag bij hoogwater.  Kinderdijk is internationaal bekend vanwege het historische molencomplex en de technologie van het waterbeheer. De gids vertelt over de ontwikkeling hiervan in dit gebied; vanaf de aanleg van de ringdijk in de 13de eeuw, tot het moderne watermanagement van nu, met computergestuurde gemalen.

We bezoeken het Wisboomgemaal, oorspronkelijk een stoomgemaal uit 1868, dat nu in gebruik is als bezoekerscentrum.Hier krijgen we een multi-screen film te zien, een film, zoals het woord al zegt, op verschillende schermen, waarin wordt uitgelegd hoe het Werelderfgoed hier is ontstaan en waarom Kinderdijk eigenlijk Kinderdijk heet. Tijdens ons bezoek aan de museummolen krijgen we een indruk van hoe het leven vroeger was van een molenaar en zijn gezin.

Hierna rijden we de via Haringvlietdam, onderdeel van de beroemde Deltawerken, naar Schouwen Duiveland. Daar bezoeken we het Watersnoodmuseum,  gewijd aan de gebeurtenissen tijdens de watersnood in 1953. Schouwen-Duiveland was door deze ramp het zwaarst getroffen. Hier krijgt u na de lunch een rondleiding door de museumgids. Vervolgens rijden we via Burg Haemstede over de Brouwersdam, langs de imposante Deltawerken terug naar Rotterdam. Onderweg maken we een tussenstop voor koffie/thee met Zeeuwse bolus.


Tijdsduur: 8 uur

Prijs:       € 57,85 p.p - 90 personen. (exclusief btw)

Inclusief:

-Ophalen bij gewenste locatie in Rotterdam.
-Professionele gids

-Rondleiding Kinderdijk

-Lunch

-Rondleiding Watersnoodmuseum
-Koffie / thee met typisch Zeeuwse bolus.


Er zijn diverse opties om deze tour uit te breiden, zoals:  

-Rondrit Leven met Water (ca. 2 uur)
-Borrel / Diner


Offerteaanvraag


Odoo tekst en afbeelding blok
Demo logo

We stellen graag in overleg, een dag of halve dag programma samen. De prijs is afhankelijk van het aantal personen en invulling van het programma. Korting voor grote groepen.Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de exacte prijs.

Heeft u vragen?
Bel ons op: 06 40476982
of stuur ons een bericht met het contactformulier