Wij organiseren leuke en leerzame groepsuitje voor scholieren, studenten en geïnteresseerden. Wij bieden kortingen voor educatieve instellingen.

  • Stadswandelingen

  • Rondleidingen

  • Bus excursies

  • Workshops

  • Historische tours

  • Vaderlandse geschiedenis  

  • Haven bustour & rondvaart

  • Watermanagement

  • Kunst kijken en doen

  • Dans/Theater/Beeldend

Heeft u vragen?
Bel ons op: 06 40476982
of stuur ons een bericht met het contactformulier.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Stadstour Haven Rotterdam                            Meer informatie

Na een stadswandeling door het centrum van Rotterdam maakt u een boeiende rondvaart door de stadshavens van Rotterdam met een deskundige gids. U kunt ook kiezen voor alleen een rondvaart door de stadshavens van Rotterdam. Een professionele gids vertelt over de geschiedenis en ontwikkelingen van de wereldhaven Rotterdam.


Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Stadswandeling 'Kerels van de zee'        Meer informatie

De gids vertelt over het ontstaan van Rotterdam als havenstad en over de beroemde mensen die hier aandeel in hebben gehad.Tijdens deze stadswandeling ziet u de highlights van Rotterdam en brengt u een bezoek aan het Witte Huis, de eerste wolkenkrabber van Europa. Geniet van een prachtig uitzicht over de stad, de oudste stadshavens en over de rivier de Nieuwe Maas.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

 Architectuur Stadswandeling                 Meer informatie

De architectuur stadswandeling start bij het Centraal Station en eindigt bij de Markthal. De deskundige gids vertelt over de geschiedenis van Rotterdam en de huidige ontwikkelingen op het gebied van architectuur. U ziet de belangrijkste architectonische hoogtepunten in het centrum van de stad.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Stadswandeling Delfshaven                  Meer informatie

Historisch Delfshaven, de voormalige zeehaven van Delft, is een bijzondere buurt in Rotterdam. Historisch Delfshaven staat o.a bekend om de Pelgrims kerk en luitenant admiraal Piet Heyn (van de Zilvervloot). De gids geeft een rondleiding door dit gebied met meer dan 600 jaar zichtbare geschiedenis.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

 Joods Rotterdam stadstour                 Meer informatie

Vaak wordt gedacht dat het Joodse leven alleen een plek had in Amsterdam. Den Haag en Rotterdam verwisselden regelmatig van stuivertje als tweede Joodse plaats in Nederland. Rotterdam kende een rijke Joodse geschiedenis. het bombardement van 14 mei 1940 verwoestte veel in Rotterdam en daarbij een zeer groot deel van de sporen van het Joodse leven in de Maasstad. Toch kan nog steeds het verhaal over het Joods Rotterdam worden verteld. Daarvoor werken we samen met auteur Rob Snijders, van Joods Erfgoed Rotterdam. Binnen deze samenwerking zijn er zes stadswandelingen door de Joodse geschiedenis van de stad te volgen.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Rotterdam WOII - Brandgrens                  Meer informatie

Tijdens de Tweede Wereldoorlog en het bombardement werd Rotterdam verwoest. De brandgrens is de grens om het door het bombardement van 14 mei 1940 vernietigde gebied van Rotterdam. De brandgrens is sinds 2010 blijvend in de stad gemarkeerd met grondarmaturen, waarin een icoon dat bestaat uit vlammen. Onderweg vertelt de gids over de geschiedenis van Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog en toont foto’s van Rotterdam van voor, tijdens en na de oorlog.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Bustour Brielle                                              Meer informatie

Vaderlandse geschiedenis

Vanuit Rotterdam rijden we met de touringcar naar Brielle. 'Op 1 april verloor Alva zijn bril' in Brielle, een historische vestingstad met een van de best bewaarde verdedigingswerken van Nederland.  Met de inname van het rooms-katholieke bolwerk Den Brielle door de Watergeuzen, begon op 1 april 1572 de opstand tegen de Spaanse overheersing.
De gids vertelt u over deze historische gebeurtenis en de turbulente geschiedenis van stad.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Bustour Delft                                                 Meer informatie

Vaderlandse geschiedenis

Met de touringcar rijden we naar Delft. In de 80-jarige oorlog, voerde de prins van Oranje vanuit Delft  het verzet aan, tegen de Spanjaarden. Tijdens de stadswandeling vertelt de gids over de geschiedenis van de Opstand en de gevolgen. De stadswandeling gaat o.a langs het Prinsenhof, de Oude kerk en de Nieuwe kerk waar prins Willem van Oranje ligt begraven.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Bustour Dordrecht                                        Meer informatie

Vaderlandse geschiedenis

Via de A16 rijden we met de touringcar naar Dordrecht.Onderweg vertelt de gids over de eeuwenlange verbondenheid van de twee havensteden Rotterdam en Dordrecht. In Dordrecht maken we een stadswandeling. We zien o.a het Hof van Nederlanden, een plaats van nationale betekenis. Hier vond de geheime vergadering plaats, die aan de basis lag van de onafhankelijke Republiek der Nederlanden. De gids geeft uitgebreide achtergrondinformatie.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Waterproof Holland                                    Meer informatie

Tijdens deze dagexcursie met de touringcar komt u alles te weten over het watermanagement van Nederland door de eeuwen heen. We starten in Rotterdam. De gids vertelt over hoe Rotterdam tegen water beschermd wordt, en brengt u naar Kinderdijk, 15 km ten oosten van de stad.  Kinderdijk internationaal bekend vanwege de 19 molens, De technologie van waterbeheer is hier vanaf de middeleeuwen dicht bij elkaar te zien. Hierna gaan we naar richting Zierikzee. We bezoeken het Watersnoodmuseum in Ouwekerk, en rijden langs de beroemde Deltawerken weer terug naar Rotterdam.  

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Bustour Den Haag                                       Meer informatie

De touringcar brengt u naar Den Haag. In Den Haag maken we met de gids een stadswandeling van 2 uur door het historische centrum.

Na de stadswandeling bezoeken we het Haagse Binnenhof, door de eeuwen heen het centrum van de Nederlandse politiek, met de Ridderzaal als middelpunt. Het programma kan worden uitgebreid met rondleidingen in de Ridderzaal, Eerste en of Tweede kamer der Staten generaal. Een rondleiding in het Vredespaleis of de  Gevangenpoort valt ook onder de mogelijkheden.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Bustour Rotterdam                                       Meer informatie

Met de bus gaan we  langs de bezienswaardigheden van de stad Rotterdam. We stappen uit voor een korte rondleiding in historisch Delfshaven, een bijzondere buurt van Rotterdam met meer dan 600 jaar zichtbare geschiedenis. We eindigen in het centrum bij de  hypermoderne Markthal en Kubushuizen. De gids vertelt onderweg over de geschiedenis en ontwikkelingen van de havenstad Rotterdam. De tour kan worden uitgebreid met een bezoek aan de havens van Rotterdam.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

 Literaire interactieve stadswandeling   Meer informatie

Tijdens deze wandeling vertelt de gids over Rotterdamse schrijvers en dichters , over hun leven en werk en de plaats die zij innemen in de literaire geschiedenis van Rotterdam.Schopten zij tegen de schenen van de brave burgers, waren het wereldverbeteraars of mijmerden zij aan hun schrijftafel over een ideale samenleving?

Wie durft iets voor te dragen? Hier hebben we het niet alleen over deze tijd maar ook over dichters en schrijvers uit lang vervlogen tijden.
De gids heeft de tekst.  

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Kunst kijken en doen                                    Meer informatie

Belangstelling voor kunst?  
Muziek, theater, beeldende kunst, literatuur of dans?
Kies maar! Bent u nieuwsgierig en wilt u zelf in actie komen?
Dat kan.
Door de ongedwongen sfeer is dit groepsuitje bijzonder geschikt als groepsuitje.

Lekker meedoen, geen kunst aan !


Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Groetjes uit Rotterdam                            Meer informatie

Dit is een leuk tekenavontuur in Rotterdam.
De gids laat de stad zien, de historische bezienswaardigheden en moderne architectuur.
Samen zoekt u interessante locaties uit voor het schetsen van een Rotterdams stadsgezicht op ansichtkaartformaat.
Na afloop kunt u de meest geslaagde schets per post versturen.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Natuurhistorische stadswandeling      Meer informatie

Tijdens de natuurhistorische wandeling vertelt de gids over de geschiedenis, tuinarchitectuur en de natuur van het Park en Schoonoord: We vinden in h et op 1 na oudste park van Rotterdam de grootste verzameling oude bomen van de stad. De historische tuin Schoonoord heeft een rijke verzameling aan flora en fauna en is net als het Park door de bekende landschapsarchitect Zochers ontworpen. De tour start of eindigt met met een bezoek aan het Natuur Historisch museum.