Kinderdijk

'Denkend aan Holland
zie ik breede rivieren
traag door oneindig
laagland gaan,....'
                            H. Marsman.


We halen u op bij een van tevoren afgesproken locatie, zoals uw kantoor of bedrijf.

De bus excursie duurt ongeveer 3 uur.De gids vertelt onderweg over de bezienswaardigheden en leidt u rond door het molencomplex van Kinderdijk, waarvan de negentien molens op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Na een korte rit over de snelweg vanuit het hectische Rotterdam, komen wij in een gebied, dat qua rust en uitstraling nog steeds doet denken aan dit gedicht uit 1936.

Al rijdend laten we de sfeer op ons inwerken en zien we de vele molens, die getuigen van de eeuwenlange strijd tegen het water. De gids vertelt over de ontwikkeling van de techniek van het waterbeheer in dit gebied; vanaf de aanleg van de ringdijk in de 13de eeuw, tot het moderne watermanagement van nu. 

We bezoeken  het Wisboomgemaal, oorspronkelijk een stoomgemaal uit 1868, dat nu in gebruik is als bezoekerscentrum. Hier krijgen we een multi-screen film te zien, een film zoals het woord al zegt op verschillende schermen, waarin wordt uitgelegd hoe het Werelderfgoed hier is ontstaan en waarom Kinderdijk eigenlijk Kinderdijk heet.

Tijdens ons bezoek aan de museummolens  krijgen we een indruk van hoe het leven was van een molenaar en zijn gezin. 

We sluiten af met een kop koffie bij een nabijgelegen Grand Café. 

Dit groepsuitje is zeer geschikt voor grote groepen. Het programma kan op diverse manieren worden uitgebreid.Van het simpele pannenkoek eten tot een lunch, high tea, borrel of diner bij een nabijgelegen restaurant.  In plaats van een bustour is een vaartocht Rotterdam-Kinderdijk en vice versa een mogelijkheid. In dat geval is er een vaste startlocatie.


Tijdsduur:           4 uur

Prijs:                  €  p.p. vanaf 15 personen. (inclusief btw)

Inclusief:

  • Ophalen bij gewenste locatie in Rotterdam.(in geval van een bustour)

  • Professionele gids

  • Rondleiding molengang Kinderdijk

  • Koffie/Thee

Er zijn diverse opties om deze tour uit te breiden, zoals:  


  • Koffie / thee met gebak.

  • Lunch / Borrel / Diner


Offerteaanvraag


Odoo tekst en afbeelding blok